skoljobb.se

Naturvetenskap för nyfikna!

HannaPedagog

Efter fem år i läraryrket tyckte jag att det var dags för lite fortbildning! Därför har jag denna termin den stora förmånen att få läsa på Lärarlyftet, 30 hp inom naturvetenskap. Kursen vänder sig till blivande lärare som  vill få en bra grundutbildning inom naturvetenskapliga ämnen (biologi, geologi, kemi och fysik). Kursen innefattar teori med stark koppling till praktiska övningar och uppgifter. Under terminen ingår två exkursioner till sjön Erken samt studiebesök på olika museum. tex Paleontologen och Tom Tits. 

Förra veckan bar det iväg till Erken och där fick vi vistas utomhus i några timmar för att lära oss om växter och djurs överlevnad på vintern. Vi gick även ut på sjön för att ta vattenprover som vi ska analysera senare i vår.

Denna vecka präglas av en hel del kemi och biologi. Vi får lära oss mycket om vattnets egenskaper, grundämnen, joner och det periodiska systemet. Mycket att lära på kort tid!

Tanken med bloggen är att jag ska skriva lite då och då om kursen och försöka tipsa om bra litteratur och tankar främst om det naturvetenskapliga ämnet!

Vi ses!