skoljobb.se

Populär Arbetsgivare

  Motala kommun

Motala, Östergötlands sjöstad

Vi är regionens tredje största kommun. Tillsammans med Norrköping och Linköping utgör vi centrum i en av landets viktigaste tillväxtregioner. I Motala finns nästan 4 000 registrerade företag och genom vårt läge precis vid Vättern återfinns unika förutsättningar för att bo, leva, besöka och driva företag. I Motala har nästan allt med vatten att göra, på ett eller annat sätt. Och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Motala är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro.

Barn och utbildning – Oavsett dina mål, 
så ger vi dig möjligheterna!

Bildningsförvaltning i Motala vill att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där möjligheterna ges, oavsett vilka mål som finns. 

"För oss är bl a frågor som rör inkludering viktigt. Vår ambition är att alltid utgå ifrån varje elevs olika förutsättningar och behov. Det bygger på att vi ökar vår kompetens och hittar de bästa socioekonomiska förutsättningarna. Vi har därför valt att satsa på ett långsiktigt arbete med - En skola för alla."

"Jimmy Szigeti, chef bildningsförvaltningen"

Nu siktar vi mot ännu högre kvalitet och resultat

För att lyckas väljer vi att lägga en långsiktig grund för all personal utifrån några väl valda fortbildningsområden som handlar om: Vägledande samspel (ICDP - International Child Development Programme), Webbaserade utbildningspaket (SPSM – Specialpedagogiska myndigheten) och alternativa lärverktyg i form av nya IT-verktyg. 

"ICDP utbildningen har varit utvecklande för mig som person och i mitt yrkesliv. Den har gjort mig mer uppmärksam på - och gett redskap till att utveckla ett gott samspel och goda relationer. Det gäller framförallt i mötet med barnen, men också i samverkan med föräldrar och kollegor."

"Susanne Rosenqvist, förskollärare på nya Humlan"

Pedagogisk medvetenhet i centrum

Vi ser det pedagogiska lärandet med en fördjupad pedagogisk medvetenhet som viktiga faktorer. Barnens och elevernas vardag ska vara inspirerande, utvecklande, lärorik och rolig. Det gör att vi satsar på våra medarbetare. Ett exempel är att vi utbildar fler utomhuspedagoger än många andra kommuner. Forskning visar att vistelse i naturen förbättrar motoriken, inlärningsförmåga, koncentrationsförmågan och minneskapaciteten. Vi väljer att ligga i framkant och startar under hösten 2013 upp en helt ny natur och miljöförskola. 

"Jag tycker det är roligt att tillsammans med mina arbetskamrater få möjligheter att utveckla arbetsformer som syftar till att främja barns psykiska hälsa."

"Carina Berger Svensson, förskolechef på Bondebacka, nya natur och miljöförskolan."


För oss är goda relationer och förhållningssätt mot barn och elever självklara. Ditt engagemang och vårt kunnande - Tillsammans skapar vi ett inspirerande och kul Motala! 

Delar du samma intresse? 
Välkommen med din ansökan

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

4000+

Huvudkontor

Ej angivet

Lediga jobb från Motala kommun

Lärare i svenska/svenska som andraspråk, åk 7-9 75%

Motala - 7 dagar kvar

Läs mer

Barnskötare 0-100% (vik) område söder

Motala - 8 dagar kvar

Läs mer

Förskollärare (Vik) förskola Varv

Motala - 9 dagar kvar

Läs mer

Barnskötare 0-100% (vik) område Centrum

Motala - 8 dagar kvar

Läs mer

Elevassistent

Motala - 7 dagar kvar

Läs mer

Elevassistent till grundsärskolan

Motala - 9 dagar kvar

Läs mer

Lärare - Timvikarier åk 7-9

Motala - 12 dagar kvar

Läs mer

Lärare i svenska åk 7-9 (vik) 75%

Motala - 12 dagar kvar

Läs mer

Missa inga lediga jobb från Motala kommun

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor