skoljobb.se

  Södertälje kommun - Utbildningskontoret

Välkommen till Södertälje - en innovativ och framgångsrik skola!

När andra pratar, har vi verkstad. I Södertälje utvecklar vi framtidens undervisnings- och ledarskapsmodeller. Vi är nyfikna och utmanar traditionella metoder med innovativa idéer och det ger resultat. Vi har verksamhetsidéer som skapar vi-känsla.

Vi är pionjärer när det gäller tvålärarmodellen. Det betyder att vi har två lärare i klassrummet som planerar, genomför och utvärderar tillsammans. Vi var först i landet med förstelärare! Men vi kallade dem utvecklingslärare. Utvecklingslärarna handleder och coachar kollegorna.

I förskolan har vi pedagogistor och ateljeristor, lektor, försteförskollärare och ett utvecklingsarbete som bygger på reggio Emilia filosofin! Det innebär att du som förskollärare får stöd samtidigt som du har möjlighet att utvecklas hos oss. 

I våra skolor och förskolor har vi funktionellt delat ledarskap. Det innebär att rektor/förskolechef endast arbetar med det pedagogiska uppdraget, medan en enhetschef sköter resten.

Är du redo för Södertälje? Vi söker modiga medarbetare med glöd, engagemang och kreativitet och som vågar bli utmanade och som vågar utmana. 

Vi bygger kvalitet i undervisningen. För framtiden. För barnen.

Södertälje kommun - Vi går från ord till handling, vi vågar lite mer!

Vi finns på 80 olika ställen i Södertälje kommun. Från glesbygd och landsbygd till tätort och citykärna. 55 förskolor, 20 grundskolor och fem gymnasier. Välkommen!

Bransch

Offentlig sektor

Anställda

10 000+

Huvudkontor

Södertälje

Sociala medier

Vad säger våra medarbetare?

Sanna Larsson

Enhetschef, Saltskog förskoleområde

Mikael

Lärare, Ronnaskolan

Pepe Moreno Lopéz

Fritidspedagog, Majtorpskolan

I och med att vi fick chansen att ingå i funktionellt delat ledarskap, så kan vi fördjupa de olika arbetsuppgifterna och också få en bättre kvalitet i det vi gör.

Man ska, som lärare, välja att jobba i Södertälje kommun därför att det är en kommun som präglas av mångfald på många olika sätt och det finns många olika möjligheter att jobba med just det jag känner är viktigt för mig.

Jag gillar kultur och natur. Södertälje kommun ger mig den möjligheten. Därför att Södertälje har olika projekt för att integrera samhället.

Södertälje kommun - Utbildningskontoret i sociala medier

Missa inga lediga jobb från Södertälje kommun - Utbildningskontoret

Genom att fylla i din e-postadress så godkänner du Allmänna villkor