skoljobb.se

Förskollärare till Lekeberga förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Förskollärare till Lekeberga förskola

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018.Beskrivning
Lekeberga förskola består idag av fem avdelningar med barn i ålder 1-5 år.

Till höst kommer vi att skapa en helt ny organisation. Vi kommer att göra om till fyra avdelningar med fyra pedagoger i varje arbetslag. Vi kommer att dela in barngruppen i mindre grupper där vi kommer att arbeta i så kallade pedagogpar. Syftet är att skapa mindre grupper som stimulerar utveckling och lärande. Det kommer att vara ett rotationssystem där en eller två pedagoger byter arbetskamrater efter ett år. Vi vill att barnen på Lekeberga förskola ska vara allas barn och vi ser att det är berikande att jobba ihop med olika människor. Lekeberga förskola står inför nya och spännande utmaningar. Är du intresserad av detta har du chans att vara med i vår nya organisation redan från starten.

Lekeberga förskola ligger på västra sidan av centralorten i bostadsområdet Nyhem, granne med Nyhemsskolan som är en F-åk 9 skola. Förskolan ligger också intill en skog och nära till centrum och bibliotek. Förskolan har flera gemensamma mötesplatser för barn och pedagoger såsom ateljé, green-screen rum, pedagogiskt torg, ljusrum och två utegårdar. Både den inre och yttre miljön är föränderlig utifrån barns utforskande. För att fånga barnens frågor och hypoteser använder vi oss av process dokumentation, som ett verktyg för att synliggöra barnens och pedagogernas lärprocesser. Arbetslagen har en timmes reflektionstid dagtid och tre timmars eftermiddagsplanering var tredje vecka. På förskolan har vi även så kallade löpare, känd personal som går in och ersätter pedagogerna vid frånvaro. I varje arbetslag finns en arbetslagledare och man arbetar efter prioriterade utvecklingsområden som genomsyrar verksamhetens mål och visioner. Som förskollärare på vår enhet har du ett helhetsansvar för att skapa en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till utveckling och lärande. Du har ansvar för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med dina kollegor och skapa förutsättningar för att arbeta mot målen i styrdokumenten. Du har ansvar för att ge barn och föräldrar möjlighet till delaktighet och inflytande. På vår förskola är det viktigt att du vill satsa på språkarbetet samt ett gott föräldrasamarbete. I vår kommun erbjuder vi arbetskläder, vinterjacka och byxor, regnställ, kängor samt arbetsbyxor och pikétröjor.

Kvalifikationer/Arbetsuppgifter
Vi söker dig som:
Är utbildad förskollärare.
Är glad, nyfiken och har god samarbetsförmåga.
Är strukturerad i ditt sätt att arbeta och är intresserad av att utvecklas i din roll som förskollärare.
Har kompetens att genomföra alla arbetsuppgifter som ingår i förskolläraruppdraget.
Har en positiv barnsyn och arbetar aktivt med barnens delaktighet och ansvar.
Vill delta i det systematiska kvalitetsarbetet och har idéer om hur detta kan utvecklas.
Ser modern teknik som en självklarhet i dagens förskola.
Vill vara med och utbilda världsmedborgare.

Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.

 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Förskollärare till Lekeberga förskola

Finspångs kommun