skoljobb.se

Lärare inriktning fritidshem Slottsjordsskolan F-3

Ansök nu

Lärare inriktning fritidshem Slottsjordsskolan F-3

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Slottsjordsskolan är en större lågstadieskola i Halmstad som tar emot elever från årskurs F-3. Skolan är centralt belägen med närhet till både hav, strand och skog, vilket nyttjas i vår undervisning. Vi har i dagsläget drygt 380 elever som fördelas i skolans fyra spår. Till varje spår F-3 hör ett fritidshem för elever i årskurs F-2 och eleverna i årskurs 3 utmanas och umgås på våra fritidshem för år 3.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utbilda världsmedborgare! Du ska bidra till att eleverna på Slottsjordsskolan ges en meningsfull fritidsverksamhet utifrån begreppen omsorg, utveckling och lärande. Undervisningen i fritidshemmet ska utveckla elevernas förmåga att lära tillsammans med andra genom olika arbetssätt. Du kommer ingå i ett arbetslag som arbetar i skolans fritidshem och samarbeta och planera verksamheten tillsammans med dina kollegor. Du ska vilja vara med och utveckla vår verksamhet utifrån förvaltningens mål, Slottsjordsskolans utvecklingsplan och övergripande styrdokument. Det finns tid för såväl enskild som gemensam planering, dokumentation och uppföljning inom din arbetsförlagda tid på skolan. Vi söker dig som vill bidra till att utveckla vår skola och har förmåga att: • Skapa och organisera en utmanande och kreativ undervisning utifrån nationella mål, elevernas intressen, behov, och erfarenheter • Utveckla och stimulera elevers språkliga- och kommunikativa förmågor • Använda digitala verktyg och främja skolans digitala utveckling i det vardagliga arbetet med eleverna • Arbeta med elevinflytande och delaktighet • Dokumentera och systematiskt följa upp elevernas utveckling

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare i fritidshem. Vi ser att du har ett gott bemötande till såväl elever, föräldrar som kollegor. För oss är problemlösningsförmåga, samarbetsförmåga och relationell kompetens viktig. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt till elever, kollegor och föräldrar. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde i augusti 2020 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-02-06
Ansök senast
2020-02-28

Upplysningar

  • Sandra Westergren, Rektor
    Telefon: 0723-866460
  • Gun-Marie Jeppson, Lärarförbundet
    Telefon: 0766-954471

Ansökan

Referensnummer
C35297 - 2020

Dela detta jobb

Lärare inriktning fritidshem Slottsjordsskolan F-3

Halmstads kommun Barn- och ungdomsförvaltning