skoljobb.se

Socialpedagog

Regioner
Utgår

2020-02-23

Ansök nu

Socialpedagog

Arbetsplatsbeskrivning
Öxnehaga skolområde, skolorna  med den bästa utsikten, är belägna uppe på höjderna i Huskvarna och består av Oxhagsskolan förskoleklass- åk 1 samt Öxnehagaskolan åk 2- åk 6 samt fem fritidshem. På vår enhet går det ca 340 elever. Öxnehaga är ett mångkulturellt bostadsområde med ett bra samarbete mellan alla olika föreningar och organisationer som finns i vårt område.

I framtiden kommer hela världen att vara våra barns arbetsfält. Vad kan då vara bättre än att börja förbereda sig redan som sexåring? På vår skola finns ca 30 olika nationaliteter och lika många språk representerade. Här arbetar barn med olika språk, nationaliteter och religioner sida vid sida. Vi vill hjälpa våra elever att blir språkmedvetna, toleranta, goda konfliktlösare och duktiga på att samarbeta

Arbetsuppgifter
Du jobbar nära elever för att öka tryggheten i de olika sociala situationer som eleverna möter i skolan. Du ger stöd till och följer elever under skoldagen. Du leder elever i det nära sociala samspelet och arbetar med tydlighet och struktur i samråd med övrig personal. Tillsammans arbetar ni för att skapa en trygg och utvecklande miljö för eleverna.

Kompetenskrav
Du har utbildning som socialpedagog/behandlingsassistent. Har du tidigare arbetslivserfarenhet från arbete inom skola och socialtjänst är det meriterande, samt om du har arbetat i ett mångkulturellt sammanhang. Vi ser även att du helst har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i svåra livsförhållanden och vana att ta och ha samtal som kan vara utmanande.

Vi söker dig som person:
 

  • är positiv och lösningsfokuserad
  • är trygg i dig själv och kan skilja på det personliga och det professionella
  • har lätt för att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation
  • har god samarbetsförmåga  
  • är utåtriktad med en förmåga att skapa och upprätthålla sociala relationer
  • har förmåga att intressera, entusiasmera och engagera värderar vi högt
  • är flexibel i ditt arbete


Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Här hittar du hur du gör din ansökan ur belastningsregistret.

Ange gärna dina referenser när du söker tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mera
Rose-Marie Segersson 036-102419

Dela detta jobb

Socialpedagog

Jönköpings kommun