skoljobb.se

Teckenspråkstolk/teckentränare

Regioner
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

Teckenspråkstolk/teckentränare

Välkommen till oss!
Kålgårdsskolan är en F-6-skola som är centralt belägen i Jönköping med närhet till natur, kultur och kommunikationer. En kort bussresa bort ligger även populära idrottsanläggningar som Kinnarps arena och Rosenlundsbadet. Kålgårdsskolan kommer till hösten ha drygt 280 elever. Skolan har fyra fritidshem, samt döv- och hörselklasser och tal- och kommunikationsklasser. Vi söker dig som vill vara med och utveckla en växande, dynamisk skola, där vi uppskattar olikheter men samtidigt lägger stor vikt vid en gemensam grundsyn/förhållningssätt.

Ditt nya jobb
Vi söker en teckenspråkstolk/teckentränare till våra Döv- och Hörselklasser, åk F-6 på Kålgårdsskolan. Arbetet sker i mindre undervisningsgrupper med anpassad undervisning för att möta eleven med hörselnedsättning. På eftermiddagarna arbetar du stödjande med skolans elever i fritidsverksamheten. Som teckenspråkstolk/tränare är du stabil och har en flexibel förmåga. Eftersom du ingår i ett större arbetslag är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är empatisk i ditt bemötande.

Din kompetens
Det är meriterande om du är auktoriserad teckenspråkstolk, stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av arbete med elever med särskilda behov är också positivt. Dina arbetsuppgifter blir att tolka i olika undervisningssituationer och finnas som länk mellan elev och pedagog och därigenom skapa förutsättning för lärandet. Du finns som stöd för eleverna under hela deras skoldag, både i fritidshemmet och i undervisningssituationer.

Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Varmt välkommen med din ansökan!


Vill du veta mer?
Louise Hultman, rektor 036-107336
Lotta Lagö, bitr. rektor 036-102618
Harald Filipsson-Forsanker bitr. rektor 036-102132
Ann Enblom, facklig representant 036-107675

Dela detta jobb

Teckenspråkstolk/teckentränare

Jönköpings kommun